15 Şubat 2015 Pazar

can üzerine

Yüzlerce duyarlı kişi benden bu yazıyı yazmamı istedi. Yüzlerce senelik geri kalmışlığı 2 satırda çözecek değilim, olsaydı önce birleri yapardı.
Bizde ve bu bölgedeki geri kalmışlığın Birçok zincirleme sebebi var ama be felsefi açıdan bakmaya özen göstereceğim.
Bir ülkenin sermayesi köprüleri bankadaki paraları veya kaç kilometre yaptığı çifte yollar değildir, bunu anlamayanlar artık anlasın. Bir ülkenin zenginliği insanıdır, hoşgörülü ve akıllı insanları. Siz sözüm ona 70 milyonluk bir ülkede 70 milyon savcı, 70 milyon jandarma, 70 milyon doktor veremezsiniz!
Akıl ve gönül merkezli insan yetiştirmeyi bilemezseniz, bu yığın o kadar pahalıya patlar ki altından kalkamazsınız, sürekli hasta olan insanlar, sürekli şikâyet eden insanlar, sürekli şiddete uğrayan ve şiddet uygulayan insanlar, karman çorban bir yığın olup çıkı verirsin. Devlet planlama teşkilatının da doğru insan nasıl yetiştirir hakkında en ufak bir fikir olmadığı apaçık belli, fabrikanın ürünleri ortada. Ders 1. İNSAN YETİŞTİRMEK İÇİN Bİ PLANIN OLACAK.
Biz duyguları öve öve duygularda boğulmaya başladık, soruyorum, çamurda boğulmakla reçelde boğulmanın fark nedir? İkisinde de öldükten sonra?! Duygusal zekâ çok duygulu olmak değildir, “duygusal zekâ duyguları kontrol etme zekasıdır”, ders 2 BİZ DUYGUSAL ZEKASI DÜŞÜK BİR TOPLUMUZ, bunu öğrenmemiz gerekecektir.
İdamı getirin, hadım edin, asın kafese koyun gezdirin, istediğiniz kadar karşı şiddet uygulayın, BU FABRİKA HATALI/HASARLI İNSAN ÜRETTİĞİ SÜRECE çözüme gidemezseniz. Ders 3 fabrika değişecek.
Diyanet işleri bakanlığı gerekli gereksiz şaşkın bir vaziyette her tarafa cami yaptıracağına,( trilyonlarca bütçe bina yapmak için mi yoksa insanca hakikate doğru yol almak için mi? Kim demiş Allah a giden yok altın kubbeden süslü mermerden geçer, kim demiş Allah a giden yol batından değil de zahirden geçer?) örneğin biraz yaratıcı olabilir ve şunu diyebilir: “ bundan sonra nerede ve kimi tarafından “ kadın erkeğin kaburgasından yapılmıştır diyen ve bunu dine bağlayan kim olursa olsun hukuki süreç başlatacağım, bu ifadenin ve buna benzer kadın-erkek eşitliğini bozan ifadeleri içeren tüm eserleri toplattıracağım, bu toplumun belleğinden batıl inançları sileceğim diyecek.” Ders 4. DİN İLE AHLAK AYNI ŞEY DEĞİLDİR, yoksa bu toplumun %99 Müslümanken nasıl bu kadar haramzade ortada dolaşıyor? ( sadece katil yetiştirmiyor ki, yolsuzluk yapan, rüşvet alan, hırsızlık yapan, sahte gıda yapan, milleti zehirleyen, sahte müteahhitlik yapan, ondan bundan çalanlar da yetişiyor, bunlar uzaydan mı geliyor???)
Tüm toplumsal adet ve geleneklerde kadın bir nesne gibi ikinci üçüncü hatta yok sayılmaktadır. Kadın erkek ilişkisinde ilişki 3 kişiliktir, kadın-biz-erkek, ama bizim toplumda sen( kadın) ve biz yoktur, SADECE BEN MERKEZLİ ERKEK VARDIR. Ders 5 abartılı ve şımarmış erkek rolü torpülenmesi gerekiyor.
Küresel Cinsiyet Uçurumu raporu 2013 de (The Global Gender Gap Report 2013) ilk 4 sıra hiç değişmedi: İzlanda, Norveç, Finlandiya ve İsveç. Bu listede Türkiye 120. Sırada, ama ekonomide 16. Sırada. Ders 6 DEMEK ÇOK PARAN OLUNCA ÇOK ADAM OLMUYORSUN. Sürekli gelirimiz arttı diye siyasileri biraz ders alsın, eğer ekonomik kalkınma insani değerlerin üstünde ise sen çarpık kalkınıyorsun. ilk sıradaki ülkeler, o çok övündüğün yemeklerini yemiyor, seni dinine inanmıyor, senin örf ve adetleri yaşamıyor ve senin kadar bereketli topraklar değildir. peki nasıl oluyor da oradaki insanlar ( uzaydan gelmediklerine göre) o çamurlu donmuş berbat toprakları cennete çevirirken sen bu bereketli güneş alan toprakları cehenneme çevirmeyi beceriyorsun, seni aklın nasıl çalışıyor, yada senin aklın nerende?
Ben bir erkek olarak bu toplumdaki tüm erkekler adına utanıyorum ve bu utanmanın çok üzün süre daha devam edeceğini düşünerekten tekrar başka bir şeklide utanıyorum.
Eğer devlette yetki sahibi biri olsaydım, tüm kadınları sınır süre boyunca iş bırakmaya davet ederdim. Bu ülkede eğer kadınların insanca yaşama hakkı yoksa bu ülke yaşamaya değmez demektir. Bu utanıcı dünyada kimseye anlatamazsınız,
” ben dünyanın en uzun köprüsüne sahip olmadan dünyanın en yaşanılır ve en güvenilir ülkesi olmayı tercih ederdim.”
Eğitim sistemi ezberci, küflenmiş, bayat sıkıcı ve işe yaramazdır, kitapları alıp yerine tablette verseniz wireless bilgi de gönderseniz bu bilgi insanlarda bilinç olmuyorsa, onları daha iyi insan yapmıyorsa siz çöp yetiştiriyorsunuz demektir, yazık onca milyar dolarla harcadığınız paralara yazık.
Hayvanları sadece okula göndererek eğitemezsiniz. Herkesin yaptığının bir bedeli olduğunu anlaması da bir tür eğitimdir. Bununda sınırı akıldır. Yüzyıllarca hurafeciler bize iman ve gönül yeter ( gerçi gönlün ne olduğundan en çok bihaber olan yine onlardır) diye diye mantık ve aklı aşağıladılar ve toplumu öyle cahil bir seviyeye indirdiler ki “akıl” dediğinde cin çarpmış gibi oluyor. Akıl olmadan hayatın ve doğanın sınırlarını bilemezsiniz, akıl olmadan icat yapamazsınız ve yaşam kalitesini artıramazsınız.
“Canı yaşatma felsefesinden çok uzaklarda gezinen bir toplum insan olmak yarışında kayıptır.”
Sebep sonuç ilişkisinde ( determinist yaklaşım) bu sonuçların nasıl ortaya çıktığını, nasıl masum bir çocukların böyle hunharca katledildiğini ülkenin en yetkin insanları çıkıp herkesin önünde itiraf etmeli ve herkesten böyle bir ülkede yönetici olduğu için özür dilemelidir. Başka ülkelere insanlık dersi vereceğinize ( yöneticilere söylüyorum) biraz dilinizi kısa tutup önce evin içine baksanız, bu utanç abidesini yıksanız ne olur?
KAÇ ÇOCUK YAPACAĞIZ NE FARK EDER ONLARA İNSANCA GÜVENİLİR BİR VATAN VAAT ETMEDİKÇE?
(inanca yaşatmadıkça insanca yaşanmaz, insan olmadığımızı ve bu kendini en derin inançlarından başlayaraktan halkın ciddi özeleştiriye tabi tutması gerekir, kendi çocuklarının boğazını kesen bir toplum olamaz. Bu katiller dış mihrakların tuzağı değildir, İsrail vatandaşı değildir, uzaylı değildir, CIA ajanı değildir, özbeöz senin çocuklarındır, sen o zaman susup kendine soracaksın ben nasıl insan yetiştiriyorum ki böyle sonuçlar çıkıyor?)
“EĞER CEZA ÖLEN CANI GERİ GETİRMİYORSA O ADALET DEĞİLDİR.”
Bu toplumdaki tüm kadınlar ve çocuklar katillerin bulunmasını istemiyor, katil zihniyetinin tedavi edilmesini istiyor. Ceza ceza ceza saçmalığını son verilmesini istiyor (Hapishanelerde yer kalmadı be!), siz dünyadaki tüm güçleri toplasanız da geçen gün öyle o masum kızın canın geri getiremeyeceksiniz, bu utancı çelikten bir zincir gibi hepimizin boynunda kalacak haberiniz olsun.
Bu ülkedeki erkekler başta olmak üzere bir devrim değil bir evrim gerekiyor, beyinlerdeki yazılımın tamamen çöp olduğunu yetiştirme modelini tamamen hakikat ve insani değerlerden uzak olduğunu haykırmak gerekiyor. Şems, mevlana, hacıbektaş, yunus mezarlarında ters döndüler, kemikleri sızlıyor, duyuyor musunuz? Bu topraklarda yetişen tasavvuf ve yüce insanı değerlerin mirasçısı olmak için onur ve şeref gerekir.
“ONURUNUZU VE ŞEREFİNİZLE YAŞAYIN, ÇÜNKÜ İNSANA YAKIŞAN İNSANCA YAŞAMAKTIR.”
Vesselam, söz tamam.
anooshirvan miandji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder